Националният отбор на България за жени отстъпи с 2:3 (23:25, 25:22, 18:25, 25:22, 10:15) гейма на Тайланд в десетия си мач от Волейболната лига на нациите.

В Хонконг българките изиграха напълно равностоен мач срещу азиатския тим, но серия от грешки в тайбрека ги лишиха от втора победа в надпреварата.

През по-голямата част от първия сет България изостоваше в резултата, но с успешна атака на Мария Йорданова се стигна до изравняване при 23:23. Точно две грешки на Йорданова обаче позволиха на Тайланд да измъкне откриващата част след 25:23.

България започна много агресивно във втория гейм и до средата му разменяше водачеството с тима на Тайланд. Серия от 7:1 точки обаче дадоха преднина на българките от 19:15 и след 25:22 резултатът в геймовете бе изравнен.

Инерцията от спечеления втори гейм обаче не се задържа, което върна топката в полето на тайландките. Както и в първия гейм, те имаха комфорта да водят през цялото време, а тяхна серия от точки в края му им позволи да го спечелят с 25:18 точки.

България отново показа по-добро лице, когато изоставаше в резултата. В четвъртия гейм "лъвиците" поведоха с 15:8 точки и макар Тайланд да стопи част от изоставането си, до обрат не се стигна. След 25:22 мачът влезе в тайбрек.

В него Тайланд поведе с 4:1 точки, но с добра игра на блокада и в атака България изравни при 7:7. Националките дори имаха възможност и да поведат с 8:7, но добър блок на Тайланд позволи на азиатките да поведат с точка при смяната на полетата.

Последваха няколко неточни отигравания в българското поле, а смените на Лоренцо Мичели не дадоха никакъв положителен резултат. Така Тайланд спечели мача след 15:10 и се поздрави с третата си победа, с която заема 12-о място в класирането.

България е на последната 16-а позиция с едва една победа и само три спечелени точки.

За България с 22 точки в мача завърши Мирослава Паскова, а Мария Йорданова и Мария Кривошийска завършиха с по 16 точки.

За Тайланд Конгьот Айчарапорн бе най-полезна с 18 точки.