Новото спортно бижу на София - зала "Левски София", беше официално открито преди волейболното дерби между Левски и ЦСКА от осмия кръг на Суперлигата при мъжете.

Кратка церемония предшестваше срещата в модерното съоръжение, а сред гостите бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, главният архитект на столицата Здравко Здравков, президентът на БФВ Любо Ганев, вицепрезидентът на централата Петър Кънев и легендата на "сините" Христо Илиев.

Фандъкова също като другите присъстващи официални лица беше с предпазна маска на Левски, връчена им от любезните домакини.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Във връзка с официалното откриване на залата Илиев, който е и член на УС на ОСК "Левски", подари купата за шампионската титла от 1985 година. Преди началото на церемонията двамата съпрезиденти на Левски - Владимир Николов и Давид Давидов - управляващ партньор на "Garitage Park", и основателят и управляващ партньор на "Garitage Investment Management", и председател на Национална волейболна лига Атанас Гаров запознаха официалните лица със спортната зала "Левски София" и спортен център "Garitage Park", намиращ се в непосредствена близост.

"За мен е огромно удоволствие да присъствам на откриването на най-новата и най-модерна спортна зала в София. Имах възможност да наблюдавам проекта от самото начало, както и процеса на изпълнение. Съоръжението е наистина впечатляващо. Нашите спортисти го заслужават. Бих искала да поздравя инвеститорите - господин Гаров, господин Давидов, както и господин Владимир Николов, защото те изпълниха не само своя собствена мечта, но и мечта на софиянци. Този проект е пример по какъв начин може да се създадат условия не само за спортистите, но и за всички хора в София да спортуват. Заедно с фитнеса и басейна това наистина е впечатляващ спортен комплекс. С частни инвестиции, но и с подкрепата на общината - в мое лице, в лицето на главния архитект, на кмета на район "Витоша". Ние наистина сме на линия да помагаме на отговорни инвеститори в София. Още веднъж поздравления. Очакваме да видим тук и мачовете от световното първенство за младежи през септември. Надявам се да има публика, за да може повече хора да се насладят на играта на нашите прекрасни волейболисти. Пожелавам на малките деца, които днес започват да спортуват, никога да не разбират в какви условия за започнали своите впечатляващи кариери Любо Ганев и Владо Николов. От сърце желая успех на всички", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Владимир Николов й връчи от името на ВК "Левски" картина на художничката Анжела Минкова, нарисувала новопостроената спортна зала "Левски София", разположена в полите на Витоша и превърнала се в най-новото спортно бижу на София.

Снимки: АНТОН УЗУНОВ