С бурни аплодисменти, викове „Българи, юнаци!’ и „Браво, момчета!” бяха посрещнати младежките ни волейболисти. Момчетата на треньора Николай Желязков се прибраха късно снощи в София от Беларус, където спечелиха сребърните медали на европейското първенство. На финала младежите загубиха от Русия с 1:3 гейма.

На Аерогарата младите ни таланти получиха по една червена роза от името на министър Свилен Нейков, който обаче не присъства на посрещането. Волейболистите връчиха купата за второто място на президента на федерацията Данчо Лазаров.

“Всеки мач беше финал за нас, момчетата се изцедиха и може би затова накрая малко не ни достигна да станем първи. Удоволствие е да водя този отбор, който има толкова много потенциал. Прибирам се със смесени чувства, защото исках да бъдем №1, но съм удовлетворен, че момчетата показаха това, което могат и се раздадоха напълно. От 24 май, когато започнахме подготовка, до сега постигнахме не малко. Искам да благодаря и на треньорите по клубовете на момчетата за начина, по който са подготвили и научили младежите”, сподели развълнувано треньорът Николай Желязков.

Николай Пенчев, който освен в младежкия, е и в състава на мъжкия национален отбор по волейбол, отказа да говори на летището, за да се види с баща си, а също така имаше и проблеми с багажа преди утре да потегли с мъжете за Сърбия и турнира за "Купата на Белград", който е част от подготовката на тима на Силвано Пранди за Световното в Италия./БЛИЦ