Волейболистите от националния отбор на България записаха четвърти успех в проверките срещу тима на Северна Македония в зала "Христо Ботев" в София.

"Лъвовете", водени от Силвано Пранди, се наложиха над съседите с 3:1 (25:23, 25:17, 22:25, 25:20) в последната от серията контроли, част от подготовката на националите за предстоящата европейска квалификация в Израел (12-17 януари). 

В първите две проверки в Македония нашите се наложиха съответно с 3:2 и 3:1 гейма. Вчера родните състезатели победиха съперника с 3:1 гейма.

В днешната среща селекционерът Силвано Пранди използва по-различна стартова шестица, като заложи на следния състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Аспарух Аспарухов, Николай Къртев, Алекс Грозданов, либеро - Владислав Иванов. 

Домакините играха много добре до средата, след което настъпи отпускане. Играта продължи точка за точка, но при 18:18 Тодор Скримов успя да засили сервиса и българите направиха три поредни точки. Преднината ни се увеличи, а македонците започнаха да грешат на сервис и ни улесниха по пътя към спечелването на гейма. 

Във втория гейм и двата тима направиха много грешки. Битката продължи до средата на частта, като при 14:14 българският тим реализира серия от седем точки (21:14). Силвано Пранди пусна на терена Александър Николов, съставът ни довърши започнатото и се поздрави с успех и в тази част. 

В третия гейм Александър Николов остана на игралното поле. Селекционерът направи още промени в шестицата, вкарвайки в игра Димитър Димитров и Стефан Чавдаров. Родните състезатели показаха възможности и с новия състав, като бе равностоен на съперника. Въпреки това, "лъвовете" не успяха да наложат волята си и позволиха на мкедонците да намалят пасива си. 

Четвъртата част тръгна с равностойна игра и за двата тима, след което нашите се отприщиха и до края демонстрираха превъзходство в елементите. "Лъвовете" сложиха край на мача след 25:20 и крайното 3:1 гейма.