Селекционерът на волейболния ни национален отбор Камило Плачи логично беше в минорно настроение след загубата с 0:3 гейма от Сърбия, която остави България на 4-ото място на Евроволей 2013.

"Трикольорите" не успяха да спечелят бронза, както беше и по-рано през сезона - на Световната лига, когато пак бяхме четвърти.

"Заключението е, че остава една горчилка в устата след последните два мача. Вярвам, че днес мачът не трябваше да свършва в три гейма. Първите два ги загубихме на 2 точки разлика, а можехме да ги спечелим. Имахме проблеми с крайните нападатели. Когато проблемът засяга повече състезатели, трудно може да се разреши“, сподели Плачи пред ТВ7.

"Не смятам, че е въпрос на самочувствие. Мисля, че ние изразходвахме много енергия - както физическа, така и психическа, за да стигнем до финалите. Това оказа влияние в края на геймовете, но срещу Италия и Сърбия определено не играхме добре в атака", каза италианецът.

"Човекът, който трябва да завършва топките след 20-ата точка, е човекът с "топлата" ръка, както се казва. Имаме много добри нападатели - Тодор Алексиев, Цецо Соколов и Скримов, които играят много добре. Но във важните моменти трябва да имат силата, куража и смелостта да вземат правилното решение и да направят точките", продължи Плачи.

"Все още е много рано да говорим за промени в състава за световните квалификации. След като анализираме мачовете, ще видим какво трябва да правим, дали имаме възможност да го направим. Искам да кажа нещо важно, което мисля. Със сигурност остава горчилка в устата за медала, който не спечелихме, но вярвам, че в началото на този спортен сезон, много малко хора са вярвали, че можем да стигнем до 4-ото място в Световната лига и 4-ото място на Европейското. Още веднъж поздравявам всички състезатели, щаба и всички, които помагаха на отбора през цялата година, защото наистина направихме много добър сезон", завърши Камило Плачи.