Бившият селекционер на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи даде интервю пред TV7, в което говори за причините, поради които напуска.

 - За съжаление дойде време за раздяла...
- Смятам, че това е най-доброто решение и за двете страни. Работих 6 години с този отбор и с много състезатели. Благодаря на тима за това, че даде всичко от себе си за това време и на федерацията, която ми даде шанс да работя с този състав. Искам да благодаря и за всичката топлина, която ми даде българският народ и българската публика. Поздрав и за всички журналисти, които са следили нашите изяви. Те ми помогнаха много в моята авантюра в България. Винаги имам респект към тях и ще е така занапред.
- Колко време ви трябваше, за да вземете това тежко решение?
- За два дни, бързо.
- Можете ли да кажете причините, защото от федерацията казаха, че са лични, но няма нищо официално?
- Не е важно защо го направих, важното е, че се случи.
- Съжалявате ли за нещо?
- В живота има висини и падини. Щастливи сме, че имахме много хубави моменти от представянето ни. За мен това е един позитивен период и смятам, че съм оставил нещо добро за този отбор и за България.
-  Така е. Спомням си, че в деня, когато напуснахте, много хора ви благодариха.
- Това е много емоционално, важното е, че имаме респект един към друг, трябва да има и взаимно уважение.
- Можете ли да си обясните защо се стигна до резултатите от тази година?
- Проблемът е същият е като на Сърбия, Полша и на другите големи тимове, които не се класираха. Когато отборът е в пълен състав и е в добра форма, играе добре и загуби, тогава има нещо, което е притеснително. Но в настоящото състояние – с контузии и извън форма, няма място за тревожност. Това го казах още първата седмица. Един добър механик за 2 мин. може да разбере какъв е проблемът на колата, а не да я разфасова цялата. Като я запали и ще разбере.
- Сега накъде?
- За сега не знам. Прибирам се в Италия, ще почивам и ще наблегна върху здравословните си проблеми.
- Има ли вариант да поемете клубен отбор? Говореше за интерес от Халкбанк.
- Преди един месец имах три оферти, но въобще не ги разгледах, защото се бях съсредоточил върху работата си в България. Исках да мисля само за националния тим. Сега много отбори взеха треньори, но ако имам сериозна оферта ще помисля. За сега нямам.
- Пламен Константинов официално беше обявен за ваш наследник. Успяхте ли да се видите с него?
- Видяхме се преди това, той беше близо до нас винаги и демонстрира голямо уважение към мен. Но говорехме повече за моята ситуация. Той е много добър треньор и няма нужда от обяснения, за да влезе в ритъм. Днес му звънях, но телефонът му беше постоянно зает и му изпратих едно съобщение.
- Какво можете да му пожелаете на него и дадохте ли му някакъв съвет?
- Сега трябва да мисля за много неща, но ако той ми звънне за съвет или помощ, ще му ги дам с най-голямо удоволствие.