ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Разпределението на олимпийските премии е нечестно. Това обяви треньорът на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи. Както е известно, италианският специалист беше в щаба на Найден Найденов, като тандемът изведе България до 4-ото място на Олимпиадата в Лондон. Плачи днес подписа официално договора си с федерацията, след което изрази разочарованието си от разпределението на олимпийските премии. Както е известно, тогавашният наставник Найден Найденов прибра умопомрачителните 70 000 лева, докато Плачи взе скромните 30 бона.

"Според мен разпределението на олимпийските премии трябваше да е по-честно. Все пак много хора имат заслуга за доброто представяне в Лондон. Аз също дадох своя дял и съм на мнение, че щабът е също толкова важен, колкото и треньорът. Всички помагаха и затова не виждам логиката едни да взмат повече, а други по-малко. Не съм разговарял с Данчо Лазаров за това, но ако федерацията реши да вземе под внимание моите аргументи, занапред премиите може да се разпределят по-справедливо", коментира пред ТВ7 Камило Плачи.

Вицепрездиентът на централата Любо Ганев се опита да тушира напрежението. Той определи срещата като ползвотворна, тъй като камило Плачи е получил официално подписания договор, който е на два езика - италиански и български. Според Ганев разпределението на олимпийските премии не бива да е такъв проблем.