Треньорът на волейболния национален отбор Пламен Константинов призова състезателите си да изиграят на високо ниво последните два мача, които им остават на световното първенство в Полша. Днес от 21:25 часа тимът ни среща Куба, а последният ни съперник на Мондиала е Финландия.

"В крайна сметка, понякога трябва да се вкара и малко хумор за сваляне на напрежението. След като си имал надежди за друго класиране, естествено, че пада духът. Трябва да се съберем и да се опитаме да изиграем до края това световно. Двата мача, които остават, може да са много важни", заяви Константинов за TV7.

Той призна, че след тежки мачове се стреми да не разговаря със състезателите. "Генерални разбори не се правят, защото трябва да отминат емоциите и от едната, и от другата страна. За мен това са моменти, в които не трябва да се правят заключения", каза Гибона.

Специалистът предупреди, че Куба може да е много опасен съперник. "Това е млад отбор, много атлетични състезатели, със сравнително бърза игра. Когато държат посрещане, стават опасен отбор. Позатрудниха в отделни части на мачовете и Бразилия, и Русия, и Канада, макар че Канада игра без Гевин Шмид. В крайна сметка кубинците показват израстване на това световно първенство. Сервисът може да ни реши много въпроси. Когато бием силен сервис, ще можем и да блокираме, да разстроим тяхната атака", каза още Константинов.