ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Гръцкият полицай, който беше тежко ранен при нападение от спортни хулигани, е починал днес в болница в Атина, предадоха гръцките медии.

Йоргос Лигеридис беше ударен от сигнална ракета в началото на месеца пред стадион в Атина, където фенове на волейболните Олимпиакос и Панатинайкос предизвикаха безредици. След инцидента 31-годишният служител на реда беше приет в интензивно отделение.

Властите задържаха 18-годишен грък за участие в сблъсъците и започнаха разследване. Младежът обяснил, че нападението е било организирано от друг мъж, който е раздал сигнални ракети на запалянковците.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Заради случилото се по време на мача, но и поради честите прояви на агресия от страна на спортни фенове, на 11 декември стотици полицейски служители и специални охранители участваха в протестен митинг пред Дирекцията на полицията за борба с безредиците в Атина.

„Днес в 12:34 часа раненият полицай Йоргос Лигеридис почина. Арестуването на всички замесени в убийството му, на всички нива, е минималната почит към паметта му и дължимият отговор на искането на гръцкото общество за справедливост“, заяви министърът на защитата на гражданите Янис Иконому, който изказа искрените си съболезнования към семейството на починалия.

„За да прекъснем кървавия кръговрат, всички ние, без изключение, трябва да проявяваме нулева толерантност към всяка проява на насилие - в училищата, в семействата, на улицата, на площадите, на стадионите, на местата за развлечение и работа. Не трябва да има никой, който подкрепя и премълчава насилието. Разследването на убийството на Йоргос ще продължи, докато не стигнем до онези, които са организирали, координирали и въоръжили всички участници в престъпното нападение, довело до смъртта му“, добави Иконому.