Бронзовият медалист с Франция от световното първенство през 2002 година в Аржентина Стефан Антига, който играе за СКРА Белхатов, най-вероятно ще бъде новият селекционер на полския национален тим по волейбол за мъже. Асистент ще му бъде Филип Блейн, който води Франция в продължение на 12 години, но преди година напусна.

Името на българина Пламен Константинов бе спрягано усилено в последните дни като вариант за нов селекционер на Полша. От местната волейболна федерация обаче пуснаха официално съобщение, от което става ясно, че при уволнение на Андреа Анастази начело на „Дружина полска” ще бъде назначен от тандема Стефан Антига - Филип Блейн.

"С оглед на развиващите се съобщения в медиите за смяна на треньора на националния отбор на Полша за мъже Полската федерация по волейбол (PZPS) обявява, че в съответствие с приложимите процедури единственият орган да вземе решение относно смяна на треньорското ръководство на националния отбор е Управителният съвет на PZPS. Първо на 24 октомври (четвъртък) на заседание на Управителния съвет ще се разгледа въпроса за освобождаването на Андреа Анастази от поста селекционер на Полша. В случай на решение да прекрати сътрудничеството с треньора, едва по-късно ще се коментират кандидатите за негов наследник. Моля, имайте предвид, че в случай на уволнение на Андреа Анастази на първо място ще се разгледа кандидатурата на Стефан Антига, като селекционер и на Филип Блейн, като втори треньор”, се казва в съобщение на Полската волейболна федерация.