Настоящият победител във волейболната Лига на нациите при мъжете и европейски шампион Полша прати Сърбия на Олимпиадата в Париж след успех с 3:0 (25:17, 25:20, 25:20) над Куба в последната си среща от турнира.

Вилфредо Леон стана най-полезен за Полша с 16 точки (2 аса, 78% ефективност в атака и 27% перфектно посрещане), докато капитанът Бартош Курек и Томаш Форнал реализираха по 11 точки за победата.

За тима на Куба капитанът Мигел Анхел Лопес завърши с едва 9 точки (1 блок, 1 ас, 33% ефективност в атака и 25% перфектно посрещане), а Микаел Санчес Божулева, Робертланди Симон и Марлон Янт Ерера се отчетоха с по 7 точки.

Във временното общо класиране на основната фаза на Лигата и преди изиграването на последните срещи днес Полша, която е и домакин на финалите следващата седмица в Лодз, е начело с 10 победи, 2 загуби и 29 точки. При успех на Словения над Сърбия тази вечер, обаче, поляците ще завършат втори в подреждането. Куба пък остана на 9-о място в класирането с 5 победи, 7 загуби и 17 точки в актива си, като не успя да играе на финалния турнир.