Тази вечер от 20:00 часа волейболният национален отбор на България излиза срещу Сърбия в мач от Световната лига. До момента момчетата на Камило Плачи имат 3 загуби от 3 мача и ще опитат да променят статуквото и да запазят шансове за класиране на финалите във Флоренция. За целта е нужна победа над Сърбия с 3:0 или 3:1 гейма.

Напрежението в тима обаче е високо. Италианският наставник Камило Плачи е близо до напускане, а за това намекна дори Любо Ганев. Теодор Салпаров пък направи странно изказване след вчерашната загуба с 0:3, че тимът „играе така, както тренира“.

От волейболната ни федерация искат да тушират напрежението и Владо Николов призова да не се търсят сензации. Факт е, че има проблеми с контузени основни играчи, но снощи за пръв път от години феновете на волейбола започнаха да напускат залата далеч преди края на срещата. Доскоро това беше нещо немислимо.

Ще вземат ли своя реванш българските волейболисти или всичко за тях в Световната лига ще приключи, ще разберем тази вечер от 20:00 часа.

БЪЛГАРИЯСЪРБИЯ
София, зала „Арена Армеец“
20:00 часа, пряко по TV7

Вероятни състави:
България: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров-либеро
Резерви: Добромир Димитров, Венелин Кадънков, Николай Пенчев, Валентин Братоев, Красимир Георгиев
Старши-треньор: Камило Плачи

Сърбия: Никола Йовович, Александър Атанасийевич, Урош Ковачевич, Неманя Петрич, Сречко Лисинац, Марко Подрасчанин - Невен Майсторович-либеро
Резерви: Алекса Бърджович, Душан Петкович, Марко Ивович, Никола Ковачевич, Драган Станкович
Старши-треньор: Игор Колакович