Силвано Пранди остава треньор на националния отбор по волейбол. Въпреки седмото място на световното първенство в Италия, специалистът ще получи още един шанс. След слабото представяне на Мондиала бъдещето на Пранди бе поставено под въпрос. Шефът на федерацията Данчо Лазаров обаче още при прибирането си от Италия намекна, че ще даде нови задачи на Пранди, което означава добро представяне на Европейското догодина и класиране на Олимпиадата в Лондон през 2012-а.

“До дни ще свикаме заседание на управителния съвет. На него очакваме самият Пранди да направи отчет на представянето на отбора тази година. Ще си поговорим сериозно за това, което предстои през 2011, защото тя ще е много отговорна. Все пак има Световна лига и европейско първенство, а трябва и да се класираме на олимпийските игри в Лондон през 2012”, коментира инж. Данчо Лазаров, цитиран от “7 дни спорт”.

“Ние още след Световната лига се събрахме на общо събрание в Габрово и взехме решение да дадем шанс на Пранди до 2012, когато завършва олимпийският цикъл. На мондиала място в осмицата не е чак толкова лошо, да не забравяме, че зад нас остана еврошампионът Полша. Наистина имахме по-големи очаквания, но всичко ще обсъдим много сериозно с Пранди", завърши шефът на волейболната федерация./БЛИЦ