Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Прани даде пресконференция във Варна преди последните мачове от Световната лига с Бразилия. Той е недоволен от отпускането в третите геймове на двете срещи с Холандия.

“Един отбор, докато не се научи, че всяка точка, всеки гейм и всеки мач са най-важните в живота, няма да успее. В психиката на победителя е заложено да се бори за всяка точка. Мога да броя до 25 и дотам. След това започвам отначало. Винаги правя сметки, но търся по най-добрия начин винаги да броя до 25! Правя го във всеки един гейм. Спирам и пак за започвам да броя до 25. Правя го поне още веднъж, но повече от това не мога да броя и смятам!", заяви италианският специалист, като съвсем умишлено повтори няколко пъти числото 25, колкото точки има в момента България в група "А".

Пранди коментира и предстоящия съперник. „Стойността на Бразилия е известна. Това е отборът, който в последните години спечели най-много от всички останали. Поради тези причини е още по-приятно да имаме възможност да се борим за победата. Стигнахме до последните, най-важни и най-вълнуващи мачове в груповата фаза на Световната лига. Към тези мачове има страшно големи очаквания не само в България, но и по целия свят", завърши специалистът./БЛИЦ