Капитанът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Владимир Николов отправи официална покана към президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов заедно да подкрепят тима ни от официалната ложа на зала „Конгресна” във Варна в решителните мачове срещу Бразилия. Държавният глава почти винаги присъства на двубоите на волейболистите, но този път Владо Николов изрази надежда, че до Първанов ще седне и Бойко Борисов. Срещите от Световната лига са в четвъртък и петък.

“Защо и двамата да не са заедно и да ни подкрепят! Официално каня отново президента Георги Първанов, който е патрон на България в лигата и ни оказва подкрепа последните години, да ни подкрепя в шоуто срещу Бразилия. Официално каня и премиера Бойко Борисов, който ни обеща зала и вече я строи в София. Каня го да види момчетата как се готвят и как работят, за да може да играем в софийската зала. Проблем ли ще бъде, ако седнат заедно?! Тези двама мъже работят заедно за България ще спечелим всички! А защо не двамата освен в политиката да работят заедно и за доброто на спорта ни!” каза капитанът Николов на официалната пресконференция по-рано днес.

Владо коментира и контузията в рамото, която му попречи да излезе срещу Южна Корея и се наложи да играе невъзстановен срещу Холандия: “Всеки има някакви проблеми, но трябва достатъчно добре да ги маскираме, за да не се виждат”.

“Не правим сметки! Играем за две победи, които ще ни класират. Не сме отписали Световната лига. Правим всичко възможни и играем на максимума си. Дано с резултатите и участие на финалите да опровергаем онези, които казваха, че сме отписали това състезание. Всеки в националния отбор и щаба ни се надяваше преди старта на Лигата, сега да сме на това място – 25 точки, спечелени 8 мача с възможност всичко да зависи от нас за продължаване на финалите. Сега трябва да работим две дни и да играем така, както можем, за да реализираме целта си”, завърши Владо Николов./БЛИЦ