Италианският селекционер на националния ни отбор по волейбол Силвано Пранди заяви на Летище София при прибирането на тима от Турция, че е горд с представянето на момчетата. Родните “лъвове” спечелиха бронзовите медали на европейското първенство в Турция, след като се наложиха с 3:0 гейма над Русия в малкия финал.

“Първата ми работа, след като поех отбора, бе да намеря точните хора, състезателите да започнат да работят един за друг като сплотено семейство. След като създадох една група от опитни и млади играчи, започнахме да работим върху тактиката, променихме всеки един елемент”, каза Пранди.

“След олимпийския цикъл, който свърши миналата година, бе нормално от тази година да започнат да се налагат млади състезатели. На тях ще се разчита за следващия олимпийски цикъл. Не че нямам емоции, напротив – имам, но успявам да ги запазя за себе си, за да запазя спокойствието на отбора”, добави специалистът.

“Аз познавам много от състезателите на Италия. Имам голям респект от волейбола в родината ми, такава победа бе голяма радост за мен.

Когато започнах работа с вашия национален отбор знаех, че имате силни състезатели, което ми даваше стимул да работя. Горд съм, че създадохме отбор, който спечели медал. Винаги съм имал симпатии към България, тъй като съм започнал да играя волейбол с български треньори. Приятно ми е и съм щастлив да съм треньор тук”, завърши Професор Пранди./БЛИЦ