ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Съдбата на България на финалите от Световната волейболна лига е в ръцете на домакина Аржентина и Италия.
 
Тази вечер “гаучосите” и “адзурите” излизат в последен мач от нашата група. В момента ние и Италия имаме по 3 точки, а Аржентина е с 0. Геймовото съотношение на италианците е 3:1, а на България е 4:4.
Припомняме, че при победа с 3:1 или 3:0 победителят получава 3 точки. При успех с 3:2 получава 2 точки, а загубилият взема 1 точка.
 
При какъв резултат България ще класира?
 
Италия – Аржентина 3:0 (полуфиналисти са Италия и България)
 
Италия – Аржентина 3:1 (полуфиналисти са Италия и България)
 
Италия – Аржентина 3:2 (полуфиналисти са Италия и България)
 
Аржентина – Италия 3:2 (полуфиналисти са Италия и България)
 
Аржентина – Италия 3:0 (полуфиналисти са Аржентина и България)
 
Аржентина – Италия 3:1
При този резултат ще настане огромна въртележка. Всички отбори ще са записали по една победа с 3:1 и една загуба със същия резултат. Така точките и геймовите съотношения ще бъдат абсолютно еднакви за трите отбора и ще се наложи да се гледа точковото съотношение.
 
След двата си мача България има точково съотношение 187:191 (-4) (коефициент 0.979), докато след първите си срещи Италия и Аржентина са съответно с 94:89 (+5) (1.056) и 97:98 (-1) (0.990).
 
Това означава, че за да отпаднат националите, ще трябва Аржентина да победи с 3:1, а общо точките в мача да не варират в по-голям диапазон от 9 в полза на домакините или 3 в полза на италианците.

Важно уточнение - няма шанс България да се класира на полуфиналите като първи в групата. При всички положения, ако отидем напред, ще го сторим, като заемем втората позиция.