Дисциплинарната комисия към родната волейболна федерация взе решение по скандала във Варна, където волейболистът на Черно море БАСК Пламен Владимиров преби международния съдия Илиян Георгиев след мача от Висшата лига на "моряците" с Виктория Волей - 2:3 гейма.

От волейболната федерация обявиха:

По повод инцидента в град Варна на мача проведен на 18.10.2013 г. между отборите на Черно море БАСК (Варна) и Виктория Волей (Пловдив) Дисциплинарната комисия при БФВ, в свое заседание на 21.10.2013 г. реши:

За саморазправа чрез употреба на физическа сила преди, по време или след срещата срещу съдийски състав налага на състезателя Пламен Владимиров глоба в размер на 2000 лева и лишаване от състезателни права за срок от 2 години заради извършени особено тежки нарушения.

За заплаха към длъжностни лица, за хвърляне на предмети към съдията, които са опасни за здравето, налага санкция на ВК Черно море БАСК, в размер на 1000 лева.

За малтретиране на главния съдия, налага санкция на ВК Черно море БАСК, лишаване от домакинство за 5 срещи и глоба в размер на 5000 лева.