Волейболният шампион Кунео с капитана на националния ни тим Владо Николов в състава си спечели Суперкупата на Италия. На финала тимът победи носителя на Купата на страната и фаворит в мача Тренто с 3:0 гейма (25:20, 25:23, 25:22). За отбора, който преди дни дублира световната си титла, треньорът Радостин Стойчев пусна в игра Матей Казийски и Цветан Соколов. За втори път Суперкупата избяга от Тренто, като това е единственият трофей, който липсва във визитката на клуба и българския му треньор.

Владо Николов игра цял мач за Кунео и завърши с 9 точки, колкото има и Луиджи Мастранджело. Най-полезни за новите носители на Суперкупата бяха Симоне Пароди и Александър Волков с по 12 точки.

От друга страна звездата и капитан на БГ Тренто Матей Казийски реализира 11 точки, а Цветан Соколов, който влезе като резерва в началото на втория гейм добави 10 точки.

Кунео победи Тренто и през пролетта в директен сблъсък за титлата. Шампионът започна по-добре и поведе с 5:3. В този момент Казийски се разигра и доведе до обрат – 6:4. Последваха силни минути за Гърбич и Мастранджело и след грешка на Матей Кунео дръпна с 11:6. До края на първата част отборите си разменяха точки и шампионите спечелиха с 25:20.

Вторият гейм бе по-равностоен, като се игра точка за точка. За Тренто на терена се появи Цветан Соколов, който се отчете с няколко точки. Казийски също се представи на ниво, но Николов и особено Мастранджело изведоха тима си до 25:23.

Третата част започна с размяна на точки до 8:8. Тренто успя да поведе с 18:16, но силите на отбора не стигнаха за задържане на преднината. Цветан Соколов реализира за 22:24, но последва бомба на Волков и Кунео вдигна трофея./БЛИЦ

Кунео: Луиджи Мастранджело 9, Владимир Николов 9, Вуут Вийсманс 8, Никола Гърбич 5, Симоне Пароди 12, Александър Волков 12, Хубер Ено - либеро (Бертран Карлети, Джузепе Патриарка)

Тренто: Матей Казийски 11, Османи Хуанторена 8, Ян Щокър 5, Никола Леонарди 2, Емануеле Бирарели 8, Рафаел де Оливейра 1, Андреа Бари - либеро (Цветан Соколов 10, Андреа Сала 2, Доре Дела Лунга)