Бившият национал Евгени Иванов-Пушката, който обяви край на кариерата си, коментира пред “7 дни спорт” представянето на националите на квалификацията и техните съперници.

"Срещу Словения играта ни тръгна доста по-трудно, което е нормално с оглед важността на турнира. Тогава имаше притеснение до един момент, после закономерно биха 3:0. Направихме много силен мач срещу Сърбия – момчетата играха добре и на посрещане, и на блокада. Не дадоха на сърбите в нито един момент да вземат инициативата. Един противник играе толкова, колкото му дадеш да играе. Нашите позволиха на сърбите да играят толкова, което беше абсолютно недостатъчно, за да покажат каквото и да качество на игра. Ако играем така, смело мога да кажа, че ще спечелим квалификацията", заяви Пушката.

"Много трудно се играе само с един разпределител. За момента Братоев се справя перфектно, което му прави чест. Той е млад състезател, който търси мястото си в отбора. Сигурен съм, че ще даде всичко от себе си и ще продължава да играе по възможно най-добрия начин. Дано не се наложи той да бъде сменен, когато Андрей не е в състояние да влезе. Защото, когато само един състезател трябва да поеме цялата отговорност на турнира и знае, че в даден мач не се справя добре, това може да му изиграе психически много лоша шега", завърши Евгени Иванов