Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Радостин Стойчев заяви, че отбора ни няма да прави тънки сметки и излиза за победа срещу Испания.

„Излизаме за победа срещу Испания, сметки няма да правим! Ако имаме физически проблеми, ще се съобразя с медицинския щаб. Вчера във важен мач запазихме Ники Николов. Николай има проблеми с коляното, след тежък мач коляното му се възпалява, всички се грижат да държат под контрол това ниво на възпаление“, заяви наставникът ни.

"Много спокойно приемам играта и това, което се случва. Не трябва да се главозамайваме, въпреки двете победи над добри съперници. На полуфинала ще е много по-трудно! Основата, от която започнахме е много по-добра, балансът е деликатен, ако ни натисне някой силен отбор всичко ще рухне“, добави Стойчев.

Той определи Италия като най-класния отбор на Олимпийската квалификация: „Италия е най-класният отбор. Те са много сработени. Италия е фаворит, но това не означава, че ние ще излезем като обречени. Трябва ни майсторство, не мога да залагам само на голия ентусиазъм старая се да подредя отбора по най-добрия начин”.