Мъжкият волейболен "Левски" представи новите си попълнения на специална среща с медиите в столичната зала "Христо Ботев". В тима се завръщат състезателите на националния отбор Боян Йорданов и Методи Ананиев. "Сините" се подсилиха още с централния блокировач Венцислав Рагин и либерото Ивайло Лалов. В ново амплоа ще влезе отказалият се от националния отбор Андрей Жеков. Разпределителят ще води отбора от резервната скамейка като играещ треньор. Кога обаче ще влезе на терена като състезател, още не е ясно. Досегашният треньор Христо Илиев също се преквалифицира, като става мениджър на тима.

"Не съм си мислил, че на тези години ще се занимавам с това нещо. Такова беше предложението на Владо, обмислих го и го приех. Все пак говорим за треньорството като нещо до края на този сезон, след това ще мисилим, но засега ще се опитам да се справя. Времето ще покаже”, каза Жеков, цитиран от BGvolley.com.

"Неприятно е, че, гледайки класирането, доста оптимистично е да говорим за класиране за плейофите. Пасивът е много голям, отборът няма победа, няма точка, така че ще бъде трудно. Ако трябва да мислим нещо в перспектива, за плейофи по-специално, е трудно. По-скоро трябва да се опитаме да тренираме добре, с настроение и желание и когато дойдат мачовете, да ги разглеждаме един по един”, допълниха от "Левски".

Ето новите попълнения за втория полусезон:

Андрей Жеков
– бронзов медалист от световно първенство, световна купа, европейско първенство;

Боян Йорданов
– бронзов медалист от световно първенство, световна купа, европейско първенство;

Методи Ананиев
– бронзов медалист от европейско първенство;

Венцислав Рагин
– сребърен медалист от първите европейски олимпийски игри в Баку′

Ивайло Лалов
- либеро, през първия полусезон игра в Монтана;

Стилиян Асенов
- доскорошен разпределител на Миньор (Перник);