Председателят на „Приятели на волейбола“ - Васил Симов, обяви, че сдружението ще подкрепи Красимир Илиев за президент на родната волейболна федерация. Както е известно, на 3 октомври ще се проведе извънредно Общо събрание в Пловдив. Илиев е не само един от основните кандидати за шеф, но и най-сериозният опонент на ръководство на централата. Както БЛИЦ първи разкри, настоящата управа е нелегитимна.

"Разбира се, че следя случващото се в българския волейбол. Да се прави Общо събрание в навечерието на Европейското първенство, е излишно. Все пак се създава напрежение преди толкова важен форум, което дано не повлияе на момчетата от националния отбор. От разговорите ми с хора от различни клубове разбрах, че и те са уморени от постоянните скандали в българския волейбол, неразбориите и липсата на каквато и да било прозрачност и подкрепа.

Ние като сдружение се опитваме да компенсираме, помагайки на най-малките клубове. Крайно време е нещата да се решат кардинално. Както аз, така и другите от „Приятели на волейбола“ решихме да подкрепим една кандидатура на съвсем нормален човек, какъвто е Красимир Илиев. Нямаме никакво право да седим безучастни в такава ситуация. Длъжни сме да помогнем за въвеждането на една елементарна нормалност във волейболната федерация.

Само една консенсусна фигура може да има както нашата подкрепа от бизнесмени в самото сдружение, така и от други големи компании. Кой ще си дава парите във волейбола като не се знае къде и за какво отиват те? Българският волейбол се нуждае от нормален човек, който да върне доверието на едрия бизнес и да привлече компаниите от него за рекламодатели. Респективно да насочи действията си към изваждането на българския волейбол от калта. Нямам никакви амбиции за президент на БФВ и се надявам, че това ще сложи край на спекулациите.

Аз искам и само помагам на волейбола, както и другите колеги от Сдружението. С лични средства. Ще помагаме и на БФВ, но само когато се променят нещата кардинално", коментира Симов пред БЛИЦ.

Той коментира и твърдата позиция Матей Казийски да не се завърне в националния отбор. "Не съм говорил с Матей по темата. Той всъщност вече го заяви категорично и ясно, че при смяна на ръководството веднага е готов да се върне в националния отбор."
ПЕТЪР КОСТОВ/БЛИЦ