Треньорът на италианския Диатек (Тренто) Радостин Стойчев изрази разочарование, че момчетата му са имали вярата, но физиката им не е достигнала, за да надделеят над Зенит Казан в загубения финал за волейболната Шампионската лига с 2:3 в неделя. Тренто водеше с 2:0, но руския гранд сътвори пълен обрат и спечели за втори пореден път титлата. Според специалиста физическото състояние на много от волейболистите на Тренто е било повече от влошено

"Играчите опитаха да направят всичко възможно. Те проявиха жертвоготовност, защото много от тях играха в такова физическо състояние, че не трябва изобщо не трябва да доближават терена. Но това не могат да бъде извинения, Зенит (Казан) ни победи заслужено. Както казах, две точки са много. Още е рано да се каже от какво значение е този финал за проекта "Тренто". Имаме млад отбор със стеснени финансови възможности и се надявам за в бъдеще ситуацията да се подобрим. Работим върху това с клуба", заяви българският треньор пред БТВ.

"Зенит залужаваха да спечелят тази титла, защото доказаха, че са по-силни от нас. Вярвахме, че можем да спечелим, но не успяхме да го направим. Бяхме близо до нещо невероятно, но физически не можахме да се справим с руснаците. Няма за какво да виня играчите, искам просто да го поздравя за големия турнир", коментира Стойчев пред клубния сайт.