Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев обяви високи цели за предстоящото европейското първенство в Австрия и Чехия. Турнирът е от 10 до 18 септември.

“Съперниците ни в групата са тежки. Отборите на Германия, Полша и Словакия не бива да бъдат подценявани. Съставът на Германия си е върнал един важен играч и ще бъде още по-силен. Знаете за силата на Полша и за затрудненията ни срещу тях през последните години. Словакия за първа година има доста интересен отбор. Познавам треньора им и очаквам да се представят добре", заяви Стойчев преди заминаването на българския отбор за международния турнир във Франция.

“Искам на европейското първенство да играем добре. Надявам се да преодолеем групата и след това в директните елиминации ще бъде много важно как ще се подготвим за мачовете. Целите ни ще бъдат високи. Няма да имаме стратегия, аз не вярвам в тези неща. Когато можем да побеждаваме, ще го правим. Играчите са готови. Освен това мотивацията е на високо ниво", каза още Стойчев.

"Едно европейско първенство е много тежко за прогнозиране. Има два отбора, които са много добре подготвени. Това са Италия и Русия. Останалите четири или пет отбора, в това число и ние, сме на едно ниво. В мачовете между тях ще зависи от някои много дребни детайли. Трябва да бъдем много внимателни. Искаме играчите да разберат, че понякога една точка решава съдбата на отбора. Тимът ни е подготвен по-добре за европейското първенство в сравнение с финалите на Световната лига. Гръбнакът на отбора се състои от седем-осем състезатели. Няма да има големи промени", завърши специалистът.

От 2 до 4 септември България ще участва на международния турнир по волейбол в Лил, където съперници ще бъдат съставите на Франция, Турция и Словения./БЛИЦ