Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Радостин Стойчев за пореден път не остана доволен въпреки победата с 3:0 над Япония.

“Разбира се, че не съм доволен, доволен съм единствено от победата. Далече сме от нивото на добрите отбори. Очаквам много повече от Матей, искам да поеме отговорност. Той не е далеч, той е на светлинни години от познатата си форма. Затова отборът ни изпитва затруднения”, заяви Стойчев.

“Най-важното на този етап са победите. Владо е извън отбора, за Матей вече споменах. Виктор Йосифов играе на антибиотици от 4 дни. Тренировъчният процес тази седмица беше по-добър, започваме да правим нови неща, но не успяхме да ги покажем на игрището. Дано утре се справим по-добре”, критикува още специалистът.

“Във всички мачове играем за победа, важно е как ги постигаме, но точките са по-важни. В тренировките съм доволен от всички, тъй като влагат старание, това е положително. Младите момчета, които нямат опит, се стараят, но е трудно да разчитам на тях, да влязат и да обръщат мачове. Очаквам повече от по-опитните”, заяви още Стойчев.

“Не знам дали ще успеем да се класираме за Световната лига, но трябва да направим всичко възможно. Ако дадем всичко от себе си в оставащите три мача, ще можем с чиста съвест да чакаме резултатите от останалите групи. Важното е като се приберем и си легнем вечерно време, да сме доволни от свършената работа”, завърши треньорът./БЛИЦ