Националният ни отбор по волейбол се увеличи с още един състезател. Сутринта след победата с 3:0 гейма над Сърбия към "трикольорите" се присъедини Матоди Ананиев, който взе участие в тренировката в зала „Арена Армеец“.

Посрещачът, който се възстановява след тежка контузия и операция в коляното, се е прибрал във вторник в България и вече се подготвя под ръководството на Радостин Стойчев.

Ананиев направи първата си тренировка наравно с останалите, въпреки че не е в групата за олимпийската квалификация, а в тази за Световната лига.

Стойчев раздели тима на две, часове след категоричния успех над сърбите. Титулярите останаха в хотела, където имаха фитнес, а останалите осем бяха в „Арена Армеец“, както за фитнес, така и за волейболна тренировка, пише "Гонг".

Въпреки че два мача титулярен разпределител бе Георги Братоев, капитанът на "Левски Волей" в отлична кондиция и настроение се натовари и с фитнес, и с волейбол.

Андрей Жеков взе пълноценно участие в заниманието, преди което бе на медицински преглед. Изследванията са показали, че възстановяването на мускулното разкъсване на подбедрицата върви добре.

В края на волейболната тренировка Радостин Стойчев се качи на сервис машината и обстрелва посрещачите Николай Пенчев и Тодор Скримов и либерото Владислав Иванов.

Докато нашите бяха в тренировъчната зала, в официалната се подготвяше тимът на Италия, пред погледа на президента на Италианската волейболна централа Карло Магри.