Нoвият треньор на националният отбор по волейбол Радостин Стойчев коментира назначението си пред официалния сайт на Тренто. Както е известно, Стойчев е начело на италианския тим, с който постигна страхотни успехи.

“Получих преди няколко дни предложението от българската федерация, което дойде абсолютно неочаквано за мен. Моментът е много специален за волейбола в страната ми и поради тази причина помолих за време. Контактите бяха много интензивни и до последния момент, защото аз поисках известни гаранции, които ще могат да помогнат по някакъв начин на работата ми. Условия, които считам, че са абсолютно необходими, за да развия своята идея за волейбол не само по отношение на националния отбор, но и като цяло за този спорт в моята страна. Всичките ми искания бяха приети, но трябва да се подпише официалния договор. Надявам се това да се случи в най-скоро време и така както се договорихме”, коментира Радо Стойчев.

“Очаквам много трудна и сложна работа с България, но съм пълен с ентусиазъм. Всичко това може да се случи без да намесвам по никакъв начин работата си в Тренто, където ще продължа със същата всеотдайност както до сега. В тази връзка искам да благодаря на моя клуб и по-специално на президента Диего Мосна и генералния мениджър Джузепе Кормио за получената подкрепа и показаното разбиране към мен, когато трябваше да вземе това деликатно решение", завършва в обръщението си българският треньор./БЛИЦ