Националният селекционер на България по волейбол Радостин Стойчев беше щастлив след класирането на финалите на Световната лига. Нашите загубиха с 2:3 гейма от Русия в последен мач от група “В”, но спечелените два гейма и 1 точка се оказаха достатъчни да играят сред най-добрите 8 тима в Полша. Финалният турнир е от 6 до 10 юли.

“Най-важното за днешния ден е резултатът, мачът беше много тежък. Момчетата усещаха отговорността, затова съм радостен, че се справиха. Мачът започна с убийствен първи гейм на руснаците, размазаха ни от сервис. Видяха се много положителни моменти. Това е правилният дух на отбора, говорихме, че когато сме в затруднено положение, трябва да намираме воля и дух, за да можем да продължаваме да оставаме в играта”, заяви Стойчев.

“Загубихме тежко два гейма, но се вдигахме на крака. Не бързайте с изводите, момчетата играха на границата на възможностите си. Дори днес след първия гейм Андрей ми каза, че не може да издържи физически. Радвам се, че остана на игрището и игра добре. Победите са хубави, но трябва да останем много спокойни, чакат ни трудни съперници в Полша”, завърши специалистът./БЛИЦ