Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Радостин Стойчев заяви, че целта при днешната победа с 3:0 срещу Естония е била играчите да пестят сили и да мислят за утрешния четвъртфинал срещу Русия.

“Важен беше резултатът. Тези мачове са трудни, защото знаехме, че превъзхождаме съперника и трябваше да спечелим. Не бързайте да правите изводи, важен е резултатът. Утре мачът ще бъде различен, всичко ще бъде различно. За днес важното беше да победим и стана добре, че успяхме да икономисаме сили“, заяви Радо Стойчев.

“Не знам защо придавате някакъв по-специален смисъл на Владимир Алекно? Това е мач като всички други и то срещу най-добри отбор, който е в момента в Европа. С него сме работили дълги години заедно, продължаваме да сме в добри отношения, но на полето сме съперници. Трудно ще успеем да се изненадаме с Русия. Не ме притесняват грешките в мача днес, важно е утре какво ще бъде”, добави наставникът.

“Не забравяйте, победихме Естония с 3:0. Момчетата играха толкова, колкото беше необходимо, за да затворят мача. Важното е отборът да остане спокоен, да се подготвим добре за мача и дадем максимума си утре“, завърши Радо Стойчев./БЛИЦ