Настоящият национален селекционер на България по волейбол Радостин Стойчев напуска поста след Олимпиадата в Лондон през лятото. България трябва да спечели олимпийската квалификация в София през май, за да се класира за Игрите. Виза за Лондон е една от целите, която е поставена пред Радостин Стойчев от ръководството на федерацията.

“Следващата година няма да съм аз треньор на националния отбор, но искам да направя така, че повече хора да могат да минат през тима, да разберат начина на работа в него и да се докоснат до по-високо ниво на волейбола. Не. Няма вариант да остана. В никакъв случай няма да се съглася, дори и да ми предложат”, заяви Радо Стойчев в интервю пред представители на сайта viasport и БНТ.

“Нищо не успях да направя. Просто никой не пожела да го направим”, отговаря специалистът на въпрос, свързан с предложението му към федерацията да се изгради цялостна структура за работа по единна методика и с лагери за по-младите. “На практика не се случват нещата с нищо от това, което исках да направя."

През месец ноември Стойчев прие да остане начело на националния отбор след дълги дебати и заседания в София. Още тогава част от шефовете искаха смяната му заради колебливите изяви в  последните няколко състезания./БЛИЦ