Председателят на Националната волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният директор Станислав Николов проведоха среща с кмета на Кърджали Хасан Азис и президента на ВК Арда Милко Багдасаров. Работната визита в Кърджали бе продължение на политиката на новото ръководство на НВЛ за редица срещи с представители на волейболни клубове, волейболни центрове и местната власт за обсъждане на съвместни планове за подпомагане и развитие на спорта.

„Благодарихме на кмета на Кърджали Хасан Азис за неговата ангажираност с волейбола и затова, че ще продължи да помага. Той пое отговорност, че покривът на зала „Арпезос“ ще бъде оправен и дори увери, че вече са предприети действия за това. Трябва да се отчете също, че предстои изграждане на нова спортна зала в града, а инвестицията в инфраструктурата се вписва изцяло в нашите виждания за развиването на спорта. Кърджали е много стар волейболен център – школа, давала и продължаваща да ражда национални състезатели. Школа, която заслужава да бъде подкрепяна“, заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров.

„Волейболът е основен спорт в Кърджали, спорт с големи традиции в нашия град. А волейболен клуб Арда винаги е имал силен партньор в лицето на общината“, каза кметът Хасан Азис.

„В годините в Кърджали успяхме да изградим цялата организационна пирамида – имаме отбори във всички възрастови групи от момчета и момичета до мъжки отбор и само без женски. Изграждането на такава пирамида изисква много сериозни усилия и заслужава да бъде подпомагана“, заяви Милко Багдасаров, президент на ВК Арда вече от 20 години.

Школата в Кърджали дава на България славния капитан на женския национален отбор Таня Гогова – бронзова медалистка от олимпийските игри в Москва през 1980 и европейска шампионка през 1981 г.

„Арда“ има участник в мъжкия национален отбор още на олимпийските игри в Мексико през 1968 г. - майсторът на спорта Динко Атанасов.

А традицията за изграждане на таланти за бъдещето на българския волейбол в града продължава. От Кърджали към националния отбор поемат Константин Митев, Красимир Георгиев, както и определяният за един от най-големите таланти в момента – Георги Татаров.

„Това е доказателство, че сме давали, даваме и ще продължаваме да даваме национални състезатели. Голямото признание за работата ни. В Кърджали са израснали редица стойностни волейболисти. В последните години сме и столица на плажния волейбол - не може да не се отбележат и постиженията на Невен Нешев, Николай Колев и Коце Митев. Убеден съм, че България тепърва ще научава нови имена и ще заобича нови големи волейболисти, тръгнали от Кърджали“, каза още президентът на „Арда“ Милко Багдасаров.