Либерото на националния отбор на България по волейбол Теодор Салпаров е мнение, че тимът има шансове за класиране на Олимпиадата в Рио, стига да подходи достатъчно концентрирано още от първия двубой срещу Финландия. Той не пропусна да подчертае, че "лъвовете" винаги са ощетени при определяне програмата на подобни форуми или квалификации.

"Шансовете ни винаги са добри, ако тръгнем да играем мач за мач. С Финландия ще бъде много тежко. Ние сме такъв отбор, който ако тръгне добре от първия мач, може да направи много силен турнир. Силно се надявам на олимпийската квалификация да подходим максимално концентрирано. Ако победим Финландия и след това Русия или Франция, ще бъде наистина голям успех за нас", заяви Салпаров.

"Има два варианта пред националния ни отбор. Ако не се класираме за Рио, ще подмладим състава за следващата Олимпиада. Ако пък успеем да вземем квота, със сигурност ще се опитаме да постигнем така желания медал", разясни либерото ни.

"България винаги е била ощетявана на подобни форуми или квалификации. Това понякога ни е помагало, защото те мотивира да покажеш повече и да докажеш, че имаш място сред големите, а не да те отписват като аутсайдер. Смятам, че имаме силата да се преборим и да вземем квота за Рио."