Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров изрази задоволството си от контролата с Португалия, спечелена от “лъвовете” с 3:0.

„Отстрани видях много хубава игра от нашите момчета. Бореха се за всяка една топка, имаха страхотно желание. Тези които получиха шанс от Плачи, също играха на ниво. Това е хубаво за самочувствието и колектива най-вече. Надявам се да израстваме оттук нататък, защото това е отборна игра“, обясни Салпаров, който изгледа мача от трибуните заради контузия.

„Не обичам да отличавам никого, който влезе, даде максимума от себе си. Това не е моя работа, а на треньорския щаб. Мачът беше на високо ниво за нашия отбор. Не бива да забравяме, че португалците не са на нивото на САЩ, Франция и Аржентина. Все пак е добре, че мачкаме и отбори като тях. Определено португалците не разполагат с добър сервис като Аржентина и Франция. В следващия мач ще се види дали имаме особени проблеми или нямаме. За нас винаги е било проблем посрещането на сервиса с отскок. С много работа може да докараме нещата до по-малко брак. С труд всичко се постига“, продължи Салпаров.

„Вижда се, че хората ни обичат, дори в такива приятелски мачове ни подкрепиха. Днес на тренировката за първи път пипнах топката след месец и повече пауза. Лека-полека, стъпка по стъпка се връщам“, завърши той.