Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров даде съвет на новия селекционер Пламен Константинов. Отборът записа 11 загуби от 12 мача под ръководството на Камило Плачи в Световната лига, което наложи рокадата. "Лъвовете" се събират на лагер на 20 юли в Правец преди Световното първенство в Полша през септември.

"Познавам Пламен отлично като професионалист и човек. Вярвам, че той ще направи всичко възможно да съживи отбора. Но трябва да действа твърдо. Да се скара, да раздаде шамари, както се казва, а не да ни гали като любовници. Само така ще успеем. Волейболът е колективен спорт и не зависи само от един човек. Освен това в България нямаме волейболни феномени, които сами да печелят мачове. Трябва да се разбере, че на този отбор му е нужен колективен", заяви Салпаров в интервю пред "Меридиан Мач".

"Матей може би е най-добрият на своя пост в света. Лично аз ще бъда много щастлив да го видя отново до мен на полето. Неговите лидерски качества не трябва да се подлагат на коментар. И не само Матей трябва да бъде в този отбор. Моето мнение е, че място тук имат Андрей Жеков, Боян Йорданов и Христо Цветанов, който направи невероятен сезон в българското първенство. Това са хора, които само с присъствието си продават спокойствие", добави Теди.