Либерото на националния ни тим по волейбол Теодор Салпаров бе доволен след успеха над Финландия с 3:0 на старта на световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия. В следващия си двубой родните „трикольори“ се изправят срещу Иран.

„Хората винаги са ни обичали в тази зала. Изпитвали сме положителни емоции. Финландия е неудобен съперник, но днес се справихме. Това ни даде спокойствие, както и на разпределителя ни Георги Сеганов. Фаворитите в нашата група са Полша и Иран, те няма да ни простят, ако има пропуски. Трябва да мислим позитивно, с победа и пред пълни трибуни. Лошото е, че нямаме постоянство. Помните, паднахме от Франция, после бихме Канада и Бразилия. Трябва да държим концентрация и така ще се получат нещата”, заяви Салпаров след категоричната победа във Варна.

„Иран е най-добрият азиатски отбор. Те са в топ осем на света. И те са тежък съперник, имат неудобен сервис, имат страхотен разпределител, играят добре в защита. Много добре са подредени и се надявам с нашата невероятна публика да победим. Трябва да излизаме концентрираме и да си вземем мачовете”, добави волейболният ни национал.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ