Либерото на България Теодор Салпаров говори след загубата от Русия с 0:3 в София.

“Наистина и ние очаквахме повече. Може би първият мач със Сърбия ни повлия, защото ако бяхме победили, щеше да е друг мача с Австралия и вече при две победи ще излезеш със самочувствие срещу Русия.

Но днес Русия, ако трябва да бъдем честни, игра така, както никога не е играла срещу нас. Знаем, че физически са два пъти по-силни, но днес посрещаха уникално и извадиха супер топки в защита, което не е привично за техния отбор. Нямаше с какво да им противодействаме. Опитахме се, но те посрещаха добре и нямахме никакви шансове.

Гледаме напред в другите турнири, имаме нашите си шансове. Заедно сме месец и половина, а целта крайната е да не изпаднем и да се представим на много добро ниво пред вас и феновете на Световното първенство, защото след три месеца и половина ще играем по много по-различен начин. И сега не играем лошо.

Хубавото е, че сме един отбор, треньорът иска всички да играем. Затова апелирам за по-малко критики. Трябва да се дава шанс на всички, защото всички момчета искат да играят и да усетят атмосферата от такива мачове, за да може на Световното да знаем кой какво може да даде и с какво може да помогне на отбора”, коментира Теди Слапаров пред Sportal.bg.