Президентът и треньор на волейболния ЦСКА Сашо Попов коментира състоянието на зала "Васил Симов". Заради различни препоръки и сигнали от полицията създават проблеми и дори разпоредиха да бъде затворена за изминалото дерби с Левски. Само личното решение на Сашо Попов направи възможно феновете на ЦСКА да изгледат дербито със "сините". Треньорът вече коментира пред БЛИЦ СПОРТ ситуацията с "Васил Симов", като каза, че различни институции имат различен аршин към залите.

"Проблемът е, че съоръжението е старо и няма необходимия вход за гостуваща пулблика. В толкова кратко време, дори в рамките на една година, е много трудно да се направят такива промени. Трябва разрешение от собственика и от общината. Надявам се през лятото това да стане и да можем да пуснем входа, за да отговаряме и на това изискване. Вече монтирахме видеонаблюдението, което искаха от СДВР. Остава отворен въпросът, ако към нашата зала има предписания, какво става с другите зали не само в София, а и в провинцията. 90% от тях са в много по-тежко положение от нас", коментира Сашо Попов пред "Тема спорт".

"Затова оставаме с впечатление, че от страна на СДВР мерят с различен аршин и мисля, че точно тук е мястото на федерацията като орган, който съблюдава нещата. Тя трябва да бъде арбитър при подобни ситуации", допълни още "червеният" шеф и треньор.

"През лятото ни предстои много работа, надявам се да я свършим. Искаме, когато нещата се случат, да открием почти ново съоръжение "Васил Симов". Кога ще стане това?! Не мога да кажа. Работим по въпроса и търсим варианти. Ще се постараем до началото на следващия сезон", завърши Сашо Попов./БЛИЦ СПОРТ