Треньорът на ЦСКА Александър Попов говори след много трудната победа над шампиона Хебър (Пазарджик) с 3:2 гейма в голямото дерби от 17-ия кръг на Efbet Супер Волей. "Червените" оглавиха класиране, а следващата им среща е с Левски - на 6 март (понеделник).

"Съжалявам, че беше толкова спокойна залата, трябваше да бъде по-шумно. Не се случва всеки ден да победим такъв отбор с такава селекция, успехи... Това е трудът на тези момчета. Изненадващо е да бием Хебър, да. Момчетата ни играха много самоотвержено, хвърляха се, помагаха си в тежки моменти и заслужено победихме. Направихме някои грешки във втория гейм, можехме да бием и без тайбрек", каза Попов.

"Съперникът не е в максимално състояние, това не трябва да ни заблуждава. Но все пак е радост. Септември, когато направихме този отбор, половината бяха отхвърлени от другите отбори, но се доказаха, вече седем месеца сме заедно", продължи треньорът на ЦСКА.

"Влади Станков има перманенти проблеми с коляното, но сега се обостри. Не е тежко, но не можеше да продължи", обясни спецът.

"Мачът с Левски със сигурност е по-специален за спортната общественост. Дори и за тези, които не се интересуват от волейбол. Ако победим ние, половин България ще бъде щастлива", добави Сашо Попов.