Александър Попов беше избран за треньор на месеца, след като изведе ЦСКА до полуфинал във волейболния турнир за купата на СЕV. “Червените” пък триумфираха за осми път в класацията за отбор на месеца.
 
„Последните седмици на мен ми се губят като месеци. Нямам спомени какво точно ставаше през евруари. Благодаря за оценката, която е много важна за нас, но най-важна е нашата самооценка”, заяви треньорът на „армейските” волейболисти.
 
„Нашият отбор е горд с този успех. Хвалебствия, силни думи и т.н. са безсмислени сред едни професионалисти, които знаят за какво са събрани. Винаги ще има горчилка, защото не стигнахме до финал. Отборът, който бяхме на път да отстраним, на 70% е европейски шампион след вчерашния мач. Знаете, че ЗАКСА победи с 3:2 в Полша снощи. Ние все още не можем да осъзнаем какво сме постигнали. В Самоков играхме на изключително високо ниво срещу поляците. Аз лично стискам палци за тях. Обидно ми е да чета по вестниците, че към нас се отнасят с едно пренебрежение – все едно сме направили чудото, а не сме успели да се класираме за финала. Приемам тези думи с усмивка”, продължи Попов.
 
„Винаги ще ни боли за реванша със ЗАКСА. Това е така, защото много рядко български отбор може да се докосне до такъв мач. За да имаш успехи на такъв голям форум, трябва непрекъснато участие, за да се трупа опит. Не може само да я караме като Дон Кихот”, завърши младият специалист, който на 5 април ще навърши 39 години.