"Левски Волей" - ЦСКА и Марица (Пловдив) - Спартак Интерком Груп (Варна) са полуфиналните двойки в Държавното волейболно първенство за жени на България. Това отреди крайното класиране от турнира на първата четворка, завършил и провел се в столичната зала "Христо Ботев", чиято цел беше именно да определи схемата за предстоящите плейофи в шампионата.

Марица и "Левски" завършиха с еднакъв брой точки – по 6, като "сините" дори имат по-добро геймово съотношение. Но регламентът на този турнир отрежда директния мач като втори критерий при равни точки между два отбора. Така "жълтите", които победиха днес софиянки с 3:0 гейма, са първи в крайното класиране и ще срещнат четвъртия Спартак. Останалите на второ място волейболистки на Радослав Бакърджиев ще трябва да се изправят срещу вечния си съперник ЦСКА.

Плейофните сблъсъци се играят до 2 победи като Марица и "Левски" имат домакинското предимство при евентуален трети мач. Календарът на първенството предвижда полуфиналните срещи да бъдат на 6, на 9 и, ако е необходимо - на 11 март.