Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Николай Желязков бе много разочарован след загубата от от Австралия с 2:3 (25:21, 13:25, 22:25, 25:20, 15:17) във втория мач на „трикольорите“ в "Арена Армеец" от турнира Лига на нациите.

“За съжаление се бихме сами. В петия гейм имахме 4-5 ситуации, в които не обработихме добре топката. Не успяхме да реализираме ситуации, които на пръв поглед са елементарни. Така че може да се каже, че се бихме сами. Смятам, че грешките са плод на напрежение. Отборът на Австралия ни натисна доста с начален удар, не можахме да посрещаме добре, а от там не можахме да организираме добре атаката. Изнервихме се, защото те извадиха много топки в защита и от там дойде разликата. Днес нашата атака не беше на ниво”, сподели селекционерът след мача.

“Какво да кажа още? За мен е тежка загуба, няма какво да се лъжем, много тежка загуба е. Но имаме още мачове да изиграем. Смятам, че имаме потенциал да спечелим още мачове и още точки до края на турнира. Така че ние трябва да се хвърляме за победа във всяка среща. Тазгодишният формат е такъв, че си мисля, че до последно няма да се знае какво ще се случи. Трябва да се борим във всяка среща, трябва да се борим за всяка точка, за да печелим”, завърши Николай Желязков.