Женският ни национален отбор по волейбол вече е в Осака, където ще се играят мачовете от Група “F“ на световното първенство. Нашите се класираха четвърти във втора група в Сапоро, като в последната си среща победиха Канада с 3:1. На заминаване от града обаче Христина Русева и останалите преживяха земетресение.

Докато бяха в автобуса на път за летището, което е на около 60-ина километра от града, състезателките на Иван Петков видяха как в един момент мобилните телефони на няколко японци, свързани с организацията на Мондиала и пътуващи в автобуса, започнаха да звънят еднакво със сигнал на аларма.

Японският тийм гайд на българките веднага поясни, че това е земетресение и всички хора в страната се известяват чрез телефоните си при по-силни трусове. Минути по-късно стана ясно, че силата на земетресението в района на Сапоро е била 5,3 по Рихтер.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Като цяло още от началото на престоя си – от лагера в Окаяма на 18 октомври досега, в отбора следят новините за тайфуни и земетресения в района. Това потвърди в интервю за „Меридиан мач" и либерото Жана Тодорова преди дни.

В Осака избраничките на Иван Петков са настанени в хотел „Monterey Grasmere”, в който стаите за гости са разположени между 24-ия и 31-вия етаж. Те са проектирани по образец на британско имение.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА ЖЕНИ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ