Българският национален отбор по волейбол за жени се класира за втората фаза на световното първенство в Япония, след като в мач от Група „В“ обърна Канада за успеха с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25: 21) в Сапоро.

Състезателките на Иван Петков бяха по-класният тим на терена, но започнаха колебливо и това позволи на канадките да спечелят първия гейм. Втората част протече много драматично. Българките водеха с 20:14, но допуснаха да бъдат настигнати. Решителни точки на Мария Каракашева и Гергана Димитрова позволиха да изравним резултата в мача. В следващите два гейма нашите не допуснаха подобни сривове и спечелиха срещата

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Най-резултатни за успеха бяха Гергана Димитрова и Нася Димитрова (3 аса), които завършиха с по 17 точки. Мария Каракашева добави 16, а Христина Русева – 12. Оутъм Бейли и Кийра ван Райк завършиха с по 18 точки за Канада, а Алекса Лиа Грей реализира 13.

С втория си успех в групата тимът на Иван Петков събра актив от шест точки и завърши на четвърто място в Група „В“, което позволява класиране за следващата фаза на световното първенство.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА ЖЕНИ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ