ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Новите правила на Световната централа по волейбол сериозно ощетяват националния ни отбор. Както вече стана ясно, нашите са в най-трудната група “А” с Бразилия, Полша, САЩ, Аржентина и Франция.

Регламентът облагодетелства всички силни отбори, които са на първите места в групата. В нашия случай това са Бразилия и САЩ, както и Франция. Нашият национален отбор ще гостува именно на считаните за фаворити в групата Бразилия и САЩ. Това означава, че феновете на волейбола в България се прощават да видят двата тима у нас. “Трикольорите” ще играят като гости последователно на САЩ, Бразилия и Франция. След това приемат Аржентина и Полша. Припомняме, че досега в квалификационните групи на Световната лига се играеше по два мача за два дни на разменено гостуване. Сега това се променя, създават се минитурнири и всички отбори в групата играят по веднъж.

“За да измислят тази схема, явно от международната федерация са имали някаква идея защо я правят така - вероятно целят популяризиране на волейбола, всъщност не знам и аз какво целят. В крайна сметка ние уважаваме институциите. Ще играем като гости с по-силните отбори, това е един шанс да отидем на чужд терен и да покажем добра игра, а защо не и да победим. Целта е да се облагодетелстват по-силните отбори, не е мислено за по-слабите в схемата. Не е толкова добре за почитателите на волейбола в България, защото няма да се видят най-силните отбори”, коментира Любо Ганев.

Вероятна програма на България:
Уикенд №1 (7-9 юни):
САЩ - БЪЛГАРИЯ
Бразилия - Франция
Полша - Аржентина

Уикенд №2 (14-16 юни):
Бразилия - БЪЛГАРИЯ
Полша - САЩ
Франция - Аржентина

Уикенд №3 (21-23 юни):
Франция - БЪЛГАРИЯ
Бразилия - Полша
Аржентина - САЩ

Уикенд №4 (28-30 юни):
БЪЛГАРИЯ - Аржентина
Полша - Франция
САЩ - Бразилия

Уикенд №4 (3-5 юли):
БЪЛГАРИЯ - Полша
САЩ - Франция
Аржентина - Бразилия

*Заб.: За финалите се класират първите три отбора от всяка от трите групи

ФИНАЛИ (16-21 юли)

Група "В"
Русия (№2)
Италия (№3)
Куба (№6)
Сърбия (№7)
Германия (№10)
Иран (№14)

Група "С"
Канада (№18)
Република Корея (№22)
Финландия (№31)
Холандия (№41)
Отбор, който ще стане ясен на 15-ти декември
Отбор, който ще стане ясен на 15-ти декември