Марица (Пловдив) постигна втора победа в плейофа за златото и титлата в женската Национална волейболна лига. Настоящият шампион срази гостуващия Левски (София) с 3:2 гейма (23:25, 26:24, 19:25, 25:15, 15:11) в зала "Пловдивски университет".

„Може би всъщност това "малко", което не ни достигна за победата, не е толкова малко. Видяхте, че те направиха доста промени в състава си с включването на Мъни (б.р. - Мирела Шахпазова) и на Силвана, което доста промени играта им, и ние изпитахме трудности да се нагодим. А това изобщо не е малко", коментира треньорът на Левски Радослав Бакърджиев.

"А и в решаващи моменти допускахме неточности. Да, ако не ги бяхме допуснали, никой не може да каже дали щяхме да спечелим, но повлияха. Борихме се, мотивирани бяхме и се представихме по-добре отколкото в първия мач. До третия гейм допускахме и по-малко грешки. В следващия мач излизаме да се борим. За друго няма място. Нека всеки, който има желание, да дойде и да ни подкрепи. Ние ще дадем всичко от себе си“, добави треньорът на Левски.

Финалната серия се мести в София. Третият мач между "сините" и Марица е в понеделник от 18:00 часа в зала Христо Ботев. При победа, гостите от Пловдив печелят титлата.