Българският първенец по волейбол Хебър (Пазарджик) избухна в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Волейболистите на Камило Плачи разбиха като домакини Кнак (Рьозеларе) с 3:0 (25:21, 26:24 ,25:20 ) в заключителната си среща от група А на най-престижния турнир. Така само в рамките на 24 часа, „тигрите“ записаха втори пореден успех над белгийския шампион, след като снощи го обърнаха от 0:2 до победа с 3:2.

Това бе трети успех на тима от Пазарджик в груповата фаза, завършвайки на престижното второ място в група А с баланс 3-3 и 7 точки, които не са достатъчни, за да попаднат "тигрите" сред най-добрите втори отбори, които продължават на 1/4-финалите в турнира.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Камило Плачи даде възможност на повече играчи за изява, като добро включване направиха всички влезли отвън, особено либерото Петър Каракашев, който замени Теди Салпаров. Белгийците играха без настроение след загубения шанс да продължат напред. Хебър имаше висока успеваемост в атака, добра защита и страхотни изпълнения на блокада, печелейки първата част с 25:21.

Във втория гейм белгийците се разиграха и започнаха да оказват сериозна съпротива, като играта тръгна равностойно, със смяна на водачеството. След равенството 24:24 домакините направиха две поредни точки чрез Якопо Масари и Тодор Алексиев, за да дръпнат сериозно в резултата.

Шампионите на България продължиха да натискат с пълна сила и в третата част, в която поведоха с 15:11. Това позволи на Пранди да направи смени, като пусна в игра другите състезатели. До края Хебър запази аванса си и след 25:20 ликува с трета победа в групата, напускайки надпреварата с високо вдигната глава.