Нефтохимик 2010 стана вторият финалист в турнира за Купата на България.

Шампионите надиграха в гладиаторска битка досегашния носител на трофея Хебър с 3-2 (18:25, 25:21, 25:23, 23:25, 19:17 ) във втория полуфинал от надпреварата, който се игра в пазарджишката зала „Васил Левски“. Припомняме, че по-рано днес Добруджа 07 също се класира за битката за трофея след 3:0 над Монтана.

Очакванията за истинско дерби се оправдаха в пълна степен. Получи се красив, динамичен и много оспорван мач. Големият залог доведе до напрежение и от двете страни на мрежата, като имаше обрати, а интригата бе докрай.

В третия гейм на игрището се случи нещо, което накара всички да изтръпнат от ужас и да викат лекар. Треньорът на Хебър Драган Иванов получи епилептичен пристъп, беше откаран в болница, където успяха да стабилизират състоянието му.

Мачът беше прекъснат за около 20 минути, а след това играчите на Хебър превъзмогнаха ужаса и успяха да вземат гейма с 25:23, с което се стигна до решителна пета част. В нея играта също беше равностойна, Нефтохимик поведе с 14:13, пропусна геймбол, но в крайна сметка се поздрави с успех.