Шампионът Нефтохимик 2010 (Бургас) победи носителя на Купата Хебър (Пазарджик) с 3:0 (25:20, 25:23, 25:20) в столичната зала “Христо Ботев” пред публика и спечели Суперкупата на България за трети път.

Наставникът на Нефтохимик Николай Желязков пусна като титуляр завърналия се само преди няколко дни в спорта либеро Теодор Слапаров.

Волейболистите на Хебър поведоха убедително в началото и дръпнаха с 8:4 при първата техническа пауза след пайп на Александър Ляфтов. Постепенно тимът от Бургас навакса изоставането си битката започна да се води точка за точка. Все пак двойна блокада на Илия Петков и Мирослав Градинаров срещу атака на Ляфтов донесе успеха на Нефтохимик в първия гейм с 25:22.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Шампионите поведоха с 6:0 в началото на втората част, а първото техническо прекъсване дойде при 8:1. Бургазлии продължиха да доминират, но авансът им бе съкратен при 18:15 за втората техническа пауза. Хебър успя да изравни при 23:23. След блокаут на Мирослав Градинаров Нефтохимик стигна до геймбол при 24:22. Денис Карягин пък атакува мощно по острия диагонал за 25:23.

Волейболистите на тима от Пазарджик поведоха с 4:2 в началото на третата част. Ас на Брадли Гънтър направи резултата 6:3 в тяхна полза. При 8:9 Теодор Тодоров стъпи на крака на Илия Петков и получи контузия, а срещата бе спряна за няколко минути. Николай Николов изравни при 10:10 след атака през центъра. Аатака на Брадли Гънтър даде преднина на Хебър от 12:10, но след това Мирослав Градинаров изравни при 12:12. След средата на гейма ролите се разменяха постоянно. Бургазлии обаче успяха да се откъснат и не срещнаха повече проблеми, завършвайки гейма след ас и блокада за крайното 25:20.