ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Тази вечер от 20:00 часа в зала “Арена Армеец” ще се изиграе втората среща между България и Аржентина от Световната лига по волейбол. Двата тима са съперници в група “А”, а двубоя снощи завърши с чисто 3:0 за “лъвовете”.

Още един успех срещу традиционно неудобния съперник ще изстреля нашите на върха в класирането. За целта обаче трябва да победим с 3:0 или 3:1. При успех с 3:2 ще се наредим след лидера Бразилия.

Снощи нашите изградиха истинска стена на блока и това бе ключът към успеха. Тази вечер селекционерът Камило Плачи ще заложи на същите състезатели, които излязоха пред препълнените трибуни на “Арена Армеец” снощи.

Очаква се залата пак да се пука по шевовете и публиката да даде едно голямо рамо на волейболистите, които да продължат победния си ход в Световната лига.

Треньорът на Аржентина Хавиер Вебер доведе в България най-добрите си състезатели с изключение на звездата Факундо Конте, който е опериран и ще отсъства близо три месеца. Той заложи на идеалната си стартова шестица, но това не му донесе никакъв успех. Очакванията са Вебер да заложи на същите титуляри, но да е дал указания за корекции в посрещането, сервиса и атаката на тима.

Общият баланс за последните 4 години между двата отбора продължава да бъде в полза на Аржентина. “Гаучисите” имат 4 успеха срещу 3 за България.


bul.jpgБългария – Аржентинаargen.jpg

20:00 часа, зала “Арена Армеец”
пряко по
ТВ7



Вероятни състави:

България: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Стоян Самунев, либеро-Теодор Салпаров
Аржентина: Лучано Де Чеко, Иван Кастелани, Федерико Перейра, Пабло Бенголеа, Пабло Крер, Себастиан Соле, либерото-Алексис Гонзалес